Regler og forskrifter
Alle dronevideoene på Oslovideo.no ble filmet av sertifisert RPAS droneoperatør i henhold til luftfartstilsynets regler og vilkår. Det ble også levert skriftlig søknad for å få filme innenfor sikkerhetssonen i Oslo sentrum. Droneoperatør var godt merket, landingssonen avsperret, og lokalt politi ble varslet i forkant av hvert opptak.

Teknisk om opptakene

Videoopptakene ble gjort fra en DJI S800 drone. Dette er en profesjonell 6-rotors kvalitetsdrone som gir gode og stabile opptak fra luften. Kameraet som ble brukt er et Sony NEX 7.

Hvilket format er videoene i?
Ved kjøp får man nedlastingslink til en fil i mp4 format. Oppløsningen er i 1920×1080, 50 progressive bilder i sekundet og 50 mbit per sekund bitrate. Til broadcast bruk kan dette enkelt konverteres til «ekte» interlacing i 1080i.

Ved kjøp, hvordan kan man bruke videoen(e)?
Når du kjøper en av våre videosekvenser kan du bruke dette klippet i fritt i ett år. For eksempel egne filmer, bedriftpresentasjoner eller en reklamefilm distribuert på nettet. Den ordinære lisensen omfatter alle typer bruk. For eksempel på Youtube, Vimeo, egne nettsider, Facebook, andre sosiale medier og ordinær broadcast.